Si një stacion pompat e braktisur u kthye në një hotel unik në mes të një liqeni

Si një stacion pompat e braktisur u kthye në një hotel unik në mes të një liqeni

Të zbrazenët e objekteve industriale po bëhen gjithnjë e më shpesh objekt i vëmendjes së arkitektëve dhe dizajnuesve. Sigurisht, është shumë më e lehtë të ndërtohet një objekt i ri nga fillimi, sesa të modifikohet diçka e vjetër. Por është pikërisht ky faktor që e bënë të interesueshme këto projekte, përpara autorëve të transformimit u vihet një detyrë e vështirë. Është e nevojshme të përshtaten me dimensionet ekzistuese dhe të krijohet një koncept interesant, që i lejon ndërtesës jo vetëm të ndryshojë pamjen e jashtme, por të fillojë një jetë të re. Përgjatë këtyre linjave, specialistët e studion arkitekturore Cumulus Studio, i cili kanë kthyer një stacion përpompimi të mbyllur në liqenin Australian Sent-Kler në një hotel të ngrohtë.

Si një stacion pompat e braktisur u kthye në një hotel unik në mes të një liqeni

Ndërtesa e vjetruar dhe e braktisur në mes të një liqeni pitoresk, ndërsa ndërtohet një urë e veçantë për të, është një objekt i interesant dhe i çuditshëm në vetvete. Nëse e ktheni atë në një hotel të vogël, ajo do të jetë unike në llojin e vet, pasi nuk ka asgjë të ngjashme më në Australi, as në vende të tjera të botës. Kështu mendonte Simon Kerrant, i cili pati porositur projektin për transformimin e stacionit të mbyllur të pompës që ka dalë nga përdorimi.

Si një stacion pompat e braktisur u kthye në një hotel unik në mes të një liqeni

Ndërtesa në stilin ar-deko në mes të liqenit Sent-Kler u ndërtua në vitin 1940. Stacioni i pompës u përdorte për një kohë të caktuar për pompimin e ujit në lagunën e fqinjë, por më pas u bë i panevojshëm dhe thareshinë e kishin thjeshtë lehtësuar. Meqenëse objekti paraqet një vlerë arkitekturore të lartë, u vendos që ta lënë dhe ta kthejnë në një vend interesant për turistët.

Si një stacion pompat e braktisur u kthye në një hotel unik në mes të një liqeni

Liqeni i vetëm Sent-Kler ndodhet në ishullin Tasmania. Me një thellësi prej 174 metrash, ai është liqeni më i thellë në vend. Sent-Kler dhe zona përreth bëjnë pjesë në parkun kombëtar dhe janë një pjesë e trashëgimisë botërore të UNESCO-s. Ky vend është shumë i njohur për turistët australianë dhe ndërkombëtarë. Këtu kalohen disa rruge pezulli dhe në bregjet e liqenit është gjithmonë e mundur të takohesh me peshkatarë, pasi këtu jetojnë forellet e çmuara. Për këtë arsye, drejtuesit e parkut kanë një respekt të veçantë për gjithçka që lidhet me liqenin dhe historinë e kësaj rajoni.

Si një stacion pompat e braktisur u kthye në një hotel unik në mes të një liqeni

Ndërtesa e stacionit të pompës, i cili nuk është përdorur që nga viteve 90 të shekullit të kaluar, u rikonstruktua në hotelin e stilizuar Pumphouse Point. Brendia e ambientit është e thjeshtë, ndërsa pamja e jashtme e ndërtesës u mbajt më ose më pak në të njëjtën formë, ashtu siç kërkonte projekti i transformimit. Ndërtesa bashkë me liqenin bëjnë pjesë në kompleksin natyror, i cili është një objekt i UNESCO-s, për këtë arsye ndonjë ndryshim radikal nuk u mirëprit. Për shkak të vendndodhjes specifike, personat nën moshën 18 vjeç nuk lejohen në hotel, por të gjithë të tjerët mund të gëzojnë qëndrimin në një lokacion të mahnitshëm në mes të liqenit.

Si një stacion pompat e braktisur u kthye në një hotel unik në mes të një liqeni
Si një stacion pompat e braktisur u kthye në një hotel unik në mes të një liqeni
Si një stacion pompat e braktisur u kthye në një hotel unik në mes të një liqeni
Si një stacion pompat e braktisur u kthye në një hotel unik në mes të një liqeni

Zgjidhni gjuhën tuaj

Zgjidhni monedhën tuaj

Aty ku çmimet e aplikueshme do të konvertohen dhe do të shfaqen në monedhën që zgjidhni. Monedha me të cilën paguani mund të ndryshojë në bazë të rezervimit tuaj dhe mund të zbatohet gjithashtu një tarifë shërbimi.