Në plazhet e Detit Andamane. Bangkok. Parku Muang Boran

Në plazhet e Detit Andamane. Bangkok. Parku Muang Boran

Shkruan blogeri Anton Ermachkov:

Në këtë rast, duke përfunduar udhëtimin në Tajlandë në Bangkok, dëshira ishte të shmangnim programin standard për blerjet para udhëtimit dhe të shihnim diçka të re. Zgjedhja ra në parkun Mueang Born (Mueang Born ose Ancient Siam), pretendenti për titullin e muzeut më të madh në botë nën qiell të hapur.

Parku shtrihet në një sipërfaqe prej mbi 350 hektarësh, ku janë ndërtuar mbi 120 ndërtesa, në jetën reale të shpërndara në gjithë Tajlandën dhe ndërtuar në kohëra të ndryshme nga udhëheqësit e ndryshëm të Siam-it. Pjesa më e madhe e ndërtesave - kopje (shpesh në madhësinë reale) të veprave të humbura të arkitekturës tailandeze. Grupi tjetër - objekte të vërteta të transportuara nga rajone të ndryshme të Mbretërisë. Të tretët - rezultati i dizajnit kreativ të skulptorëve dhe artistëve të parkut.

Në plazhet e Detit Andamane. Bangkok. Parku Muang Boran

Muzeu është themeluar nga një miliarder tajlandez i quajtur Lek Viriyaphant. Misioni i parkut është të ruajë trashëgiminë kulturore të Tajlandës, dhe të japë mundësi për një numër të madh të tajlandezëve dhe të huajve të njihen me perlave e arkitekturës së lashtë.

Në plazhet e Detit Andamane. Bangkok. Parku Muang Boran

Ndërtimi i muzeut nisi në vitin 1960 dhe vazhdon deri në ditët e sotme. Muzeu u hap për publikun në vitin 1963 dhe kohët e fundit festoi 50-vjetorin e tij.

Në plazhet e Detit Andamane. Bangkok. Parku Muang Boran

Në plazhet e Detit Andamane. Bangkok. Parku Muang Boran

Puna e artizanëve nganjëherë është aq e shkëlqyeshme, saqë është shumë e vështirë të dalloni ndërtesat e reja nga ato të lashta:

Në plazhet e Detit Andamane. Bangkok. Parku Muang Boran

Interesant, sa kopshtarë duhen për të mbajtur një territor të tillë në rregull?

Në plazhet e Detit Andamane. Bangkok. Parku Muang Boran

Ndërtesa më e bukur e parkut - një kopje e pallatit të mrekullueshëm në bukuri:

Në plazhet e Detit Andamane. Bangkok. Parku Muang Boran

Në kanale tërheqës janë vendosur kopje të varkave mbretërore:

Në plazhet e Detit Andamane. Bangkok. Parku Muang Boran

Dhe këto janë fantazitë e skulptorëve të sotëm:

Në plazhet e Detit Andamane. Bangkok. Parku Muang Boran

Një kiosk shumë i bukur:

Në plazhet e Detit Andamane. Bangkok. Parku Muang Boran

Banori lokal:

Në plazhet e Detit Andamane. Bangkok. Parku Muang Boran

Poson:

Në plazhet e Detit Andamane. Bangkok. Parku Muang Boran

Në përgjithësi, nëse keni parë atraksionet kryesore të Bangkokut, mund të them se është një vend jo i keq, ku mund të kaloni një ditë të tërë, veçanërisht me fëmijë.

Fotografitë dhe teksti - Burimi

Zgjidhni gjuhën tuaj

Zgjidhni monedhën tuaj

Aty ku çmimet e aplikueshme do të konvertohen dhe do të shfaqen në monedhën që zgjidhni. Monedha me të cilën paguani mund të ndryshojë në bazë të rezervimit tuaj dhe mund të zbatohet gjithashtu një tarifë shërbimi.