Ku ndodhen hostelat që mund të konkurrojnë me hotelat më të mira në botë

Ku ndodhen hostelat që mund të konkurrojnë me hotelat më të mira në botë

A mund të kishit imagjinuar se një hostel nuk është ndonjë hotel i varfër dhe i shkathët për turistët e varfër, por një hotel i vërtetë, i rehatshëm dhe tematik? Për shkak të faktit se hostelët dolën në Rusi relativisht së fundmi, me ta lidhen shumë gjykime stereotipike që konfliktojnë me realitetin. Ai që i përjashton hostelët, shpesh madje nuk e shpalos mirë këtë fjalë, duke ngatërruar vendin për të fjetur me një institucion krejt tjetër. Sot do t'ju tregojmë për pesë hostelë që me guxim mund të konkurrojnë me hotelet me pesë yje.

Budapešt, Hungari

Këtë qoshë të mëparshëm e ka vendosur në zemrën e Budapestit, e ka pajisur në një shtëpi antike të ndërtuar që në shekullin XIX. Atmosfera e ngrohtë dhe e këndshme me një prekje të kohërave të mëparshme të lavdisë sigurisht nuk do ta lërë të pandryshuar asnjë turist.

Ku ndodhen hostelat që mund të konkurrojnë me hotelat më të mira në botë
Ku ndodhen hostelat që mund të konkurrojnë me hotelat më të mira në botë

Karosta, Letoni

Ky hostel ndodhet në një qytet ushtarak. Një strehë thematike dhe shumë e jashtëzakonshme për udhëtarët është bërë në ndërtesën e një ish-urgjence. Para se të bëhet i vendosur, turisti duhet të japë miratim për një regjim të veçantë: punonjësit e hostelit mund të trajtojnë me keqdashje atë, madje edhe ta ndëshkojnë fizikisht.

Ku ndodhen hostelat që mund të konkurrojnë me hotelat më të mira në botë
Ku ndodhen hostelat që mund të konkurrojnë me hotelat më të mira në botë

Odesa, Ukrainë

Një apartament i vërtetë i gjyshës, që duket se menjëherë do mbushet me erën e byrekëve të freskët. Dhomat e rehatshme për gjumë, çarçaf i pastër, qilima në mur, enë të ngjashme me ar.azi nga një dollap i vjetër, dhe në disa dhoma ka edhe oxhakë, që do të ngrohën në mbremjet e ftohta.

Ku ndodhen hostelat që mund të konkurrojnë me hotelat më të mira në botë
Ku ndodhen hostelat që mund të konkurrojnë me hotelat më të mira në botë

Olimpos, Turqi

Ëndrra e çdo fëmije për një shtëpi nëpër pemë është materializuar në Turqi. Për çdo vizitor i caktuar i dedikohet një kasolle vogëlushi druri në degë, si bonus i këndshëm është pozicionimi i afërt i plazhit, ku do të ju presin rërë e bardhë dhe ujë deti i qartë kristal.

Ku ndodhen hostelat që mund të konkurrojnë me hotelat më të mira në botë
Ku ndodhen hostelat që mund të konkurrojnë me hotelat më të mira në botë

Gloster, Angli

A keni lexuar romane nga Anna Radcliffe dhe ëndërruar të gjendeni në një kështjellë misterioze mesjetare? Atëherë duhet të shkoni në Angli, në Gloster. Këtu do të ndjeni atmosferën e vërtetë të Mesjetës, dhe nëse nuk frikësoheni, mund të zbresni nën kullë të kështjellës, duke tentuar fatin për t'u njohur me fantazmën vendase.

Ku ndodhen hostelat që mund të konkurrojnë me hotelat më të mira në botë
Ku ndodhen hostelat që mund të konkurrojnë me hotelat më të mira në botë

Dhe në cilin hostel do të qëndronit me kënaqësi? Për të gjithë ata që duan të bëjnë fotografi të ndritshme për rrjetet sociale gjatë udhëtimeve, shihni 10 hostelët e papërjetësisht të stilizuar, të cilat do të jenë një dekorim i çdo Instagramit.

Zgjidhni gjuhën tuaj

Zgjidhni monedhën tuaj

Aty ku çmimet e aplikueshme do të konvertohen dhe do të shfaqen në monedhën që zgjidhni. Monedha me të cilën paguani mund të ndryshojë në bazë të rezervimit tuaj dhe mund të zbatohet gjithashtu një tarifë shërbimi.