Hotel më i çmendur i Amsterdamit

Hotel më i çmendur i Amsterdamit

Shkruan blogeri Artem Achkasov:

Kryeqyteti i Holandës - një vend i keq. Nga e gjithë bota vijnë këtu për të ndier emocione të forta, për të lënë lirinë e tyre të gjitha pasionet e tyre njëkohësisht në një atmosferë gjysmë të shndritshme prej tymit me plot liri. Ndoshta pikërisht për këta njerëz është krijuar kjo hotel e jashtëzakonshme.

Hotel më i çmendur i Amsterdamit

Njëherë në varkën e Amsterdamit, grumbullonin ngarkesën, tërhiqnin shirat e ngarkuar, shkrinonin. Këtu ndërtoheshin anijet e mëdha. Pastaj varka u bë e panevojshme (u mbyll në vitin 1979), dhe së shpejti artistët dhe hippie-t filluan të jetonin në territorin e saj, dhe të gjithë shirat u hoqën. Përveç disa.

Sot, ish-varka është bërë një vend zyrtar dhe i dashur për turistët - në ambientin art-house të magazinave të mëparshme dhe ngërçitjes së kontejnerëve jetojnë hipstere, dhe thjesht turistët e zakonshëm.

Hotel më i çmendur i Amsterdamit
Hotel më i çmendur i Amsterdamit

Kjo vend është një nga vendet më të njohura për festimet në Evropë. Dhe gjithashtu - një parajsë për sesionet e ndryshme fotografike.

Hotel më i çmendur i Amsterdamit

Element dominues i rajonit, në kuptimin e drejtpërdrejtë të këtij fjalimi, është gruaja e fundit e mbetur e një krahini portuese gigant, e ndërtuar nga kompania Hensen në vitin 1951. Kur kjo ishte thjesht një grua numër 13, e cila për një kohë të gjatë u lënë e braktisur.

Historia nuk bën fjalë se çfarë saktësisht e bëri Edwin Kornman Rudin të mendonte për blerjen e gruas dhe organizimin e një hoteli në të, por kjo u bë, dhe përsa i përket!

Hotel më i çmendur i Amsterdamit

Krani u demontua plotësisht dhe u rindërtua. Pas një periudhe rikonstruktimi që zgjati tre e gjysmë vite (nga viti 2011 deri në vitin 2015), pesha totale e tij u rrit nga 198 tonna në 295 tonna - pothuajse për 100 tonna! Konstruksioni u forcoa, u futën ashensorë dhe ambiente të reja. Veçanërisht - vetëm tre dhoma, të vendosura në një lartësi prej 35 deri në 50 metra mbi nivelin e tokës.

Hotel më i çmendur i Amsterdamit
Hotel më i çmendur i Amsterdamit

Në platformën qendrore mund të arrini si me ashensor, ashtu edhe me shkallë vijuese.

Hotel më i çmendur i Amsterdamit

Nga këndet e shkallëve hapen pamje të shkëlqyera të territorit të ish-varkës dhe qytetit.

Hotel më i çmendur i Amsterdamit
Hotel më i çmendur i Amsterdamit

Në platformë është vendosur një hapësirë multifunksionale, e cila ka një përdorim të trefishtë: këtu vendoset një zyrë, këtu mund të bëhen festa për 70 persona, gjithashtu këtu gjendet një studio profesionale televizive me kanalin internet prej 1 Gbps.

Hotel më i çmendur i Amsterdamit
Hotel më i çmendur i Amsterdamit

Në dhomat mund të arrihet vetëm me ashensor.

Financimi i përfundimit të çdo prej dhomave ka arritur në një shumë prej mbi një milion euro. Dhe kjo edhe pse një pjesë e madhe e teknologjisë dhe materialeve u dhanë në barter, në këmbim të reklamës. Në çdo rast, shuma vetë në rreth tre milion euro për tre dhoma nxit respekt dhe dridhje. Por një tronditje më e madhe përjetohet kur shikoni vetë dhomat, mbi të cilat kanë punuar dizajnerët më të mirë të Holandës.

Dhoma e poshtme "Free Spirit" me një siperfaqe prej 36 metrash është e realizuar në stil industrial me nuancat e lehta të çmendurisë totale.

Hotel më i çmendur i Amsterdamit
Hotel më i çmendur i Amsterdamit
Hotel më i çmendur i Amsterdamit

Në katin e dytë të dhomës është vendosur një banjë me pamje.

Hotel më i çmendur i Amsterdamit

Dhoma mesme "Sekret" ka një sipërfaqe të ngjashme, por është dekoruar edhe më halucinogjen.

Hotel më i çmendur i Amsterdamit
Hotel më i çmendur i Amsterdamit
Hotel më i çmendur i Amsterdamit

"Dhoma" e njohur "Mistike" - një kombinim i dizajnit dhe luksit, gjithashtu nga dhoma hapet pamja më e çmendur e qytetit në një lartësi prej pothuajse 50 metra.

Hotel më i çmendur i Amsterdamit
Hotel më i çmendur i Amsterdamit

Mirëpo, pritni, pamja më e shtrenjtë hapet jo nga kjo dhomë, por nga një xhamam e madhe hapur, e vendosur në krye të gruas!

Hotel më i çmendur i Amsterdamit

Vlen të shtohet se kranit i kthehet pak nën ndikimin e fuqisë së erës, kështu që pamja nga dritarja ndryshon gjithmonë.

Në shërbimet e hotelit përfshihet transferi në Amsterdam me një avion privat me transportim më pas në hotel me një limuzinë. Nëse dëshironi, mund të porosisni një person ndihmës personal.

Kënaqësia për të jetuar në një hotel të tillë kushton shtrenjtë - nga 450 deri në 1600 euro për natë. Por duhet të theksohet se në këtë hotel, dhomat e lira janë pothuajse të pamundura për t'u gjetur. Edhe më tepër, në këtë hotel, koncepti i "get high" kuptohet jo vetëm në kuptimin metaforik, por edhe në atë literal.

Dhe për ata që nuk mjaftohet me kaq, pronarët e hotelit ofrojnë vetëm për 85 euro të bëjnë një ngjitje me shirit në një shirit - me një gjatësi prej 90 metrash!

Vërtet një vend i çmendur!

Fotografitë dhe teksti - Burimi

Zgjidhni gjuhën tuaj

Zgjidhni monedhën tuaj

Aty ku çmimet e aplikueshme do të konvertohen dhe do të shfaqen në monedhën që zgjidhni. Monedha me të cilën paguani mund të ndryshojë në bazë të rezervimit tuaj dhe mund të zbatohet gjithashtu një tarifë shërbimi.