Hotel Marina Bay Sands në Singapor.

Hotel Marina Bay Sands në Singapor.

Shkruan blogeri Dmitri Balakirev:

Të gjithë njerëzit ndahen në dy kategori: atyre që duan hotelet dhe atyre që ndjehen më të rehatshëm në shtëpi. Unë adhuroj të udhëtoj dhe të qëndroj në vende të reja. Në Singapor, kjo vend i ri ishte një nga hotelet më të bukura në botë - i famshëm Marina Bay Sands. Një resort hotel në qendër të një metropolit të madh.

Ky është një nga vendet ku ëndërron të shkosh. Për herë të parë kam marrë vesh për Marina Bay Sands pasi një foto e pishinës bëri xhiron e rrjetet sociale. Në atë kohë, e shtova Singaporin në "listën e ëndrrave të mia".

Hotel Marina Bay Sands në Singapor.

Një tipar i veçantë i hotelit është platforma e madhe që qëndron mbi tre kulla me një lartësi prej 200 metrash. Pika përfundimtare ndodhet në katin e 55-të. Platforma në të njëjtën kohë në çatinë gjithashtu është e madhe - mbi 12 mijë metra katrorë. Pishina është pishina më e gjatë në botë midis atyre mbi tokë. Gjatësia e saj - 150 metra. Në çatinë, përveç pishinës dhe platformës së pozës, ka klube, restorante dhe një park i madh.

Hotel Marina Bay Sands në Singapor.

Për herë të parë në jetën time dola në një hotel, ku ishte një numër i tillë i madh i njerëzve. Për regjistrimin gjithmonë ka një radhë e gjatë, si në aeroport në kontrollin e pasaportës. Kjo nuk është çudi, pasi vetëm në hotel ka mbi 2500 dhoma.

Hotel Marina Bay Sands në Singapor.

Dizajni i korridoreve dhe dyerve të dhomave është fare i qetë, por shumë i stilizuar. Dyert e mëdha, numri i madh i drurit dhe tapeti i butë në tokë krijojnë një ambient të ngrohtë:

Hotel Marina Bay Sands në Singapor.

Gjithmonë e zgjedh hotelin bazuar në dy tregues kryesorë: vendndodhjen dhe dizajnin e dhomave. Një si në Marina Bay Sands - është pothuajse ideal për mua. Asnjë lukus, por me linja të qarta, ngjyra të buta, krye të mëdha në krevat dhe pamje të mahnitshme nga dritarjet panoramike:

Hotel Marina Bay Sands në Singapor.

Ky është pamja që hapet gjatë ditës nga një dhomë për 326 dollarë në ditë.

Hotel Marina Bay Sands në Singapor.

Edhe banja është shumë stilizuar, më pëlqen shumë këtë dizajn:

Hotel Marina Bay Sands në Singapor.

Le të kalohet tek gjëja më interesante - kurorti me pishinë në çatinë. Uji këtu përditësohet vazhdimisht: rrjedh në një seksion të veçantë të ripertrirjes së ujit, kalon nëpër filtrim dhe përsëri përfundon në pishinë.

Hotel Marina Bay Sands në Singapor.

Uji është shumë i ngrohtë, pothuajse si në banjë. Ai ngrohet në një seksion të veçantë dhe pastaj "dërgohet" i ngrohtë në pishinë.

Hotel Marina Bay Sands në Singapor.

Nuk duhet të keni frikë të bini. Poshtë, menjëherë pas pishinës, ka një terrasë, në të cilën shkojnë njerëzit. Prandaj nuk mund të biesh larg :)

Hotel Marina Bay Sands në Singapor.

Vendet më të njohura në restorante janë terrasa, e vendosur në perimetër. E çuditshme, por kur erdha këtu në mbrëmje me një shtrëngatës, mua nuk më lejuan ta përdor. Supozohet se është një rregull i tillë. Duhet të jetë se fluksi i turistëve është kaq i madh, saqë nëse të gjithë do të përdornin shtrëngata, atëherë vizitorët e vërtetë nuk do të shihnin asgjë:

Hotel Marina Bay Sands në Singapor.

Këtu është shumë e rehatshme për të pushuar me një grup të vogël.

Hotel Marina Bay Sands në Singapor.Hotel Marina Bay Sands në Singapor.

Pranë hotelit Marina Bay Sands ndodhet parku Gardens by the Bay. Në të majtë janë vendosur dy serre. E para quhet Flower Dome, ku ndodhen të gjitha bimët e mesdheut. Në të dytën, Cloud Forest, janë mbledhur bimë tropikale nga Afrika, Australia dhe Amerika e Jugut. Shihni lagunën poshtë imazhit? Atje ka rrëzuar dronin tim DJI Phantom Vision+ për shkak të një defekti.

Hotel Marina Bay Sands në Singapor.

Pranë serreve ndodhen pemët e hekurt (Supertree Grove). Lartësia e pemëve artificiale arrijnë 50 metra. Mes tyre është një urë, dhe në pjesën e sipërme janë vendosur platforma shikimi. Natën, të gjithë parkun e ndriçojnë me drita artificiale. Duke rezultuar mjaft bukur.

Hotel Marina Bay Sands në Singapor.

Në çatinë e hotelit është shumë e bukur të pritni perëndimin e diellit:

Hotel Marina Bay Sands në Singapor.

Nga dritarja shihet pothuajse porti më i madh në botë. Për banorët e Singaporit, kjo është një vend i rëndësishëm. Përveç biznesit turistik, transporti detar i mallrave dhe udhëtimet me anije janë mënyra kryesore e të fituarit.

Hotel Marina Bay Sands në Singapor.

Me çdo minutë qyteti ndryshon para syve. Dielli zhduket, ndërsa ndërtesat ndriçojnë me flakë:

Hotel Marina Bay Sands në Singapor.Hotel Marina Bay Sands në Singapor.Hotel Marina Bay Sands në Singapor.

Përfundim: pa dyshim, duhet të vini këtu dhe në asnjë rast të merrni mëngjes në hotel. Unë do të qëndroja në këtë hotel përsëri!

Fotografitë dhe teksti — Burimi

Zgjidhni gjuhën tuaj

Zgjidhni monedhën tuaj

Aty ku çmimet e aplikueshme do të konvertohen dhe do të shfaqen në monedhën që zgjidhni. Monedha me të cilën paguani mund të ndryshojë në bazë të rezervimit tuaj dhe mund të zbatohet gjithashtu një tarifë shërbimi.