8 hotele të mrekullueshme nga akulli në të gjithë botën, që sjell ngrohtësi në shpirt.

8 hotele të mrekullueshme nga akulli në të gjithë botën, që sjell ngrohtësi në shpirt.

Në dimër, ne ndërtojmë njerëz dëbori, ndërsa dikush krijon vepra arkitektonike të pakrahasueshme, duke përdorur në mënyrë të plotë dhuratat ekskluzive të këtij stinë – akulli krishtal dhe dëbore e bardhë e ndritshme. Dhe nëse ju ende mendoni se në shtëpinë tuaj është ftohtë, thjesht shikojeni këto ambiente, sepse ato janë krijuar nga ftohtësia më e madhe!

Hotel akulli, Jukkasjärvi, Suedi

8 hotele të mrekullueshme nga akulli në të gjithë botën, që sjell ngrohtësi në shpirt.

8 hotele të mrekullueshme nga akulli në të gjithë botën, që sjell ngrohtësi në shpirt.

8 hotele të mrekullueshme nga akulli në të gjithë botën, që sjell ngrohtësi në shpirt.

Hoteli më i madh dhe më i vjetër në botë, i cili rindërtohet çdo vit në muajin dhjetor. Pothuajse gjithçka këtu – nga muret deri te krevatët dhe gotat në bar – është bërë nga akulli.

Hotel Kakslauttanen, Saariselkä, Finlandë

8 hotele të mrekullueshme nga akulli në të gjithë botën, që sjell ngrohtësi në shpirt.

8 hotele të mrekullueshme nga akulli në të gjithë botën, që sjell ngrohtësi në shpirt.

Mysafirët e këtij hoteli mund të zgjedhin një dhomë në një kasolle druri, iglu drite ose iglu bore.

Hotel-de-Glas, Quebec, Kanadë

8 hotele të mrekullueshme nga akulli në të gjithë botën, që sjell ngrohtësi në shpirt.

8 hotele të mrekullueshme nga akulli në të gjithë botën, që sjell ngrohtësi në shpirt.

8 hotele të mrekullueshme nga akulli në të gjithë botën, që sjell ngrohtësi në shpirt.

Hoteli i vetëm i plotë në skallë të plotë akulli në Amerikën Veriore rindërtohet çdo vit në dhjetor dhe punon deri në mars. Çdo nga 44 dhomat janë të mobiluara me krevate të bëra nga cope akulli, të cilat mbulohen me bazë druri, dyshek, qese gjumi ose lepuri.

Hotel akulli Balea, Rumani

8 hotele të mrekullueshme nga akulli në të gjithë botën, që sjell ngrohtësi në shpirt.

8 hotele të mrekullueshme nga akulli në të gjithë botën, që sjell ngrohtësi në shpirt.

8 hotele të mrekullueshme nga akulli në të gjithë botën, që sjell ngrohtësi në shpirt.

Është i vendosur në maleve rumune Făgăraș, kështu që mund të arrihet vetëm me ndihmën e funikulares. Këtu gjithashtu ndodhen një restorant, një bar dhe një kishë nga akulli.

Fshati Iglu Alpeniglu, Talle, Austria

8 hotele të mrekullueshme nga akulli në të gjithë botën, që sjell ngrohtësi në shpirt.

8 hotele të mrekullueshme nga akulli në të gjithë botën, që sjell ngrohtësi në shpirt.

8 hotele të mrekullueshme nga akulli në të gjithë botën, që sjell ngrohtësi në shpirt.

Kjo fshat borë, ku do të gjeni më shumë se njëzet iglu, ndodhet afër stacionit të skijimit Kitzbühel në Alpe. Në një nga këto dhoma mund të kaloni natën, ose thjesht të ecni nëpër një ekspozitë të madhe artistike me skulptura akulli.

Hotel Iglu Sorrisniva, Alta, Norvegji

8 hotele të mrekullueshme nga akulli në të gjithë botën, që sjell ngrohtësi në shpirt.

8 hotele të mrekullueshme nga akulli në të gjithë botën, që sjell ngrohtësi në shpirt.

8 hotele të mrekullueshme nga akulli në të gjithë botën, që sjell ngrohtësi në shpirt.

Cdo vit ky hotel ndryshon temën, kështu që rindërtohet çdo dimër. Pushtetonte dhe të ngrohtë do ta bëjnë qëndrimin tuaj këtu çantat e gjumit shumëngjyrëshe dhe banjot e nxehta.

Muzeu akulli Aurora, Fairbanks, Alaska

8 hotele të mrekullueshme nga akulli në të gjithë botën, që sjell ngrohtësi në shpirt.

8 hotele të mrekullueshme nga akulli në të gjithë botën, që sjell ngrohtësi në shpirt.

8 hotele të mrekullueshme nga akulli në të gjithë botën, që sjell ngrohtësi në shpirt.

Fillimisht ai ishte planifikuar si një hotel akulli për të gjithë vitin, por u kthye në muze dhe bar akulli pasi rritja e temperaturës shkatërroi ndërtimin e parë në vitin 2004.

Hotel Snow Village, Kittilä, Finlandë

8 hotele të mrekullueshme nga akulli në të gjithë botën, që sjell ngrohtësi në shpirt.

8 hotele të mrekullueshme nga akulli në të gjithë botën, që sjell ngrohtësi në shpirt.

8 hotele të mrekullueshme nga akulli në të gjithë botën, që sjell ngrohtësi në shpirt.

30 dhoma nga akulli dhe bore me mure të mahnitshëm - vërtet një veper arti. Po ashtu këtu gjendet një kapelë akulli e jashtëzakonshme.

Shfaqni miqve çfarë është vërtet komoditet dimëror, ndajeni me ta këtë postim!

Zgjidhni gjuhën tuaj

Zgjidhni monedhën tuaj

Aty ku çmimet e aplikueshme do të konvertohen dhe do të shfaqen në monedhën që zgjidhni. Monedha me të cilën paguani mund të ndryshojë në bazë të rezervimit tuaj dhe mund të zbatohet gjithashtu një tarifë shërbimi.