12 plazhe të mahnitshme, për të cilat nuk e kishit dyshuar ekzistencën e tyre. Pjesa 1

12 plazhe të mahnitshme, për të cilat nuk e kishit dyshuar ekzistencën e tyre. Pjesa 1

Dielli, serfi dhe rërë me gjithë ngjyrat e rrezeve dardha!

Plazhet me rërë të bardhë

12 plazhe të mahnitshme, për të cilat nuk e kishit dyshuar ekzistencën e tyre. Pjesa 1

Pra, ju sigurisht keni dëgjuar për plazhet me rërë të bardhë (për shembull në Maldivet, Fixhi, ose më të njohurën - Plazhi Hyams në Australi), por e dini si lindin ato? Duket se rëra e bardhë - janë grimca të vogla koralesh, të përzier me alge deti dhe substanca të tjera, që nuk u përdoren nga peshkimi gjatë tretjes. Mund të jetë gjithashtu kvarci.

12 plazhe të mahnitshme, për të cilat nuk e kishit dyshuar ekzistencën e tyre. Pjesa 1

12 plazhe të mahnitshme, për të cilat nuk e kishit dyshuar ekzistencën e tyre. Pjesa 1

Plazhet me rërë të rozë

12 plazhe të mahnitshme, për të cilat nuk e kishit dyshuar ekzistencën e tyre. Pjesa 1

Në të vërtetë, në botë ka një numër të konsiderueshëm plazhesh rozë për të cilat kurrë nuk keni dëgjuar. Rëra e rozë ndodh për shkak të sasisë së dhembëve të një specie të veçantë foraminiferash, të cilat jetojnë në qirinj të vogël të ashkurtë rozë të kuqe. Kur ata vdesin, qirinjtë mbeten. Më në fund, era i përzier ose i bashkon ata me grimca të tjerë gurësh ose qirinjsh.

12 plazhe të mahnitshme, për të cilat nuk e kishit dyshuar ekzistencën e tyre. Pjesa 1

12 plazhe të mahnitshme, për të cilat nuk e kishit dyshuar ekzistencën e tyre. Pjesa 1

Plazhet nga qirinjtë detare

12 plazhe të mahnitshme, për të cilat nuk e kishit dyshuar ekzistencën e tyre. Pjesa 1

Në plazhet si Shell në Australi ose St. Barthelemy, Jeffreys Bay në Afrikën Jugore dhe ishulli Sanibel në Floridë, bregu është plotësisht i mbushur me qirinj. Vendndodhja gjeografike unike e këtyre vendeve çon në faktin që qirinjtë mbledhin këtu nga kudo.

12 plazhe të mahnitshme, për të cilat nuk e kishit dyshuar ekzistencën e tyre. Pjesa 1

12 plazhe të mahnitshme, për të cilat nuk e kishit dyshuar ekzistencën e tyre. Pjesa 1

Plazhet me rërë të kuqe

12 plazhe të mahnitshme, për të cilat nuk e kishit dyshuar ekzistencën e tyre. Pjesa 1

Kur gurra vulkanike dhe depozitat e mëdha të hekurit përplasen me fuqinë erozive të oqeanit, lindin plazhet me rërë të kuqe. Në botë ekzistojnë tre plazhe kryesore të tilla: Plazhi Kokkini në Greqi, Kaehalu në Hawaii dhe një tjetër në Ishujt Galapagos.

12 plazhe të mahnitshme, për të cilat nuk e kishit dyshuar ekzistencën e tyre. Pjesa 1

Plazhet me rërë të portokalli

12 plazhe të mahnitshme, për të cilat nuk e kishit dyshuar ekzistencën e tyre. Pjesa 1

Edhe pse rrallë, kjo ndodh. Rëra me përmbajtje të lartë të hekurit, por pa ndonjë ndërthurje gurësh vulkanikë, ndriçohet deri në ngjyrën portokalli. Bregdeti i Ramla Bay në Ishujt Maltë - është një ngjyrë e fortë portokalli.

12 plazhe të mahnitshme, për të cilat nuk e kishit dyshuar ekzistencën e tyre. Pjesa 1

12 plazhe të mahnitshme, për të cilat nuk e kishit dyshuar ekzistencën e tyre. Pjesa 1

Plazhet me rërë qelqi

12 plazhe të mahnitshme, për të cilat nuk e kishit dyshuar ekzistencën e tyre. Pjesa 1

Ose më saktë, plazh. Ky vend i pabesueshëm në Fort-Breg (Kalifornia) njëherë ishte një vend shuarje për plehrat e qytetit të afërt. Në vitet e '60, qeverisja e qytetit filloi disa programe ekologjike për pastrimin dhe riparimin e plazhit. Nën të gjitha mbetjet dhe plehrat, ata zbuluan një plazh me gurë deti të poluar.

12 plazhe të mahnitshme, për të cilat nuk e kishit dyshuar ekzistencën e tyre. Pjesa 1

12 plazhe të mahnitshme, për të cilat nuk e kishit dyshuar ekzistencën e tyre. Pjesa 1

Zgjidhni gjuhën tuaj

Zgjidhni monedhën tuaj

Aty ku çmimet e aplikueshme do të konvertohen dhe do të shfaqen në monedhën që zgjidhni. Monedha me të cilën paguani mund të ndryshojë në bazë të rezervimit tuaj dhe mund të zbatohet gjithashtu një tarifë shërbimi.