12 plazhe spektakolare, për ekzistencën e të cilave nuk kishit dyshuar. Pjesa 2

12 plazhe spektakolare, për ekzistencën e të cilave nuk kishit dyshuar. Pjesa 2

Ledh, gjelbërimi dhe rërë e të gjithë ngjyrave të rrezeve!

Plazhet me rërë të gjelbër

12 plazhe spektakolare, për ekzistencën e të cilave nuk kishit dyshuar. Pjesa 2

Në botë ekzistojnë dy plazhe me rërë të gjelbër: Papakolea në Hawai dhe Talofó në ishullin Guami. Këto bregdetet kanë përfituar ngjyrën e tyre të padukshme, falë kristaleve të olijfinës, të cilat shkrihen nga depozitat bazaltike, të formuara më së shumti nga vullkanet nën ujë. Pasi kristalet e olijfinës janë shumë më të rënda se shumica të mineralit, ato rrëzohen në bregdet dhe mbeten këtu, kurse marea i çon rërën e lehtë së bashku me ujin.

12 plazhe spektakolare, për ekzistencën e të cilave nuk kishit dyshuar. Pjesa 2

12 plazhe spektakolare, për ekzistencën e të cilave nuk kishit dyshuar. Pjesa 2

Plazhet me rërë të kaltër

12 plazhe spektakolare, për ekzistencën e të cilave nuk kishit dyshuar. Pjesa 2

Faktikisht, në të vërtetë nuk është rërë që shndrit në një ngjyrë blu të mahnitshme, por fitoplanktoni bioluminescent i shpërndarë në gjithë bregdetin e Maldivit. Ndriçimi është shkaktuar nga stresi ekologjik (shfrytëzimi i planktonit në breg). Kjo është një pamje e jashtëzakonshme.

12 plazhe spektakolare, për ekzistencën e të cilave nuk kishit dyshuar. Pjesa 2

12 plazhe spektakolare, për ekzistencën e të cilave nuk kishit dyshuar. Pjesa 2

Plazhet me gurë të sheshtë

12 plazhe spektakolare, për ekzistencën e të cilave nuk kishit dyshuar. Pjesa 2

Kush tha se në plazh duhet të jetë gjithmonë rërë? Këto shtylla mahnitëse në Shtegun e Gigantëve në Irlandë duket shumë të sheshta për të qenë natyrore. Në të vërtetë, ato përbëhen nga bazalti dhe shtresat e lëngut të atij që ka tharë.

12 plazhe spektakolare, për ekzistencën e të cilave nuk kishit dyshuar. Pjesa 2

12 plazhe spektakolare, për ekzistencën e të cilave nuk kishit dyshuar. Pjesa 2

Plazhet me rërë të purpurt

12 plazhe spektakolare, për ekzistencën e të cilave nuk kishit dyshuar. Pjesa 2

Edhe pak e trishtueshme që jo të gjitha plazhet janë aq të ngjyrshme. Rërët egzotike të purpurt në plazhin Pfaifer (Kalifornia) nxjerrin ngjyrën e tyre të padukshme nga granulat e manganezit të gërkërrit, vendet e depozitave të cilave janë të përhapura në të gjithë rajonin.

12 plazhe spektakolare, për ekzistencën e të cilave nuk kishit dyshuar. Pjesa 2

12 plazhe spektakolare, për ekzistencën e të cilave nuk kishit dyshuar. Pjesa 2

Plazhet me rërë të zezë

12 plazhe spektakolare, për ekzistencën e të cilave nuk kishit dyshuar. Pjesa 2

Ata janë të paimagjinueshëm, të pazakontë dhe duken pak të pahijshëm. Shumë plazhe me rërë të zezë kanë fituar ngjyrën e tyre unike falë koncentrimeve të larta të lëvrave erozive dhe gurëve vulkanikë.

12 plazhe spektakolare, për ekzistencën e të cilave nuk kishit dyshuar. Pjesa 2

12 plazhe spektakolare, për ekzistencën e të cilave nuk kishit dyshuar. Pjesa 2

Plazhet-peçat

12 plazhe spektakolare, për ekzistencën e të cilave nuk kishit dyshuar. Pjesa 2

Atje ku ka fuqia shkatërruese e oqeanit dhe një shumësi e pakufizuar e kohës, ju pa dyshim do të zbuloni disa peshkë të errëta, dhe në to... plazhet sekrete. Plazhi i fshehur-peçat në Meksikë dhe plazhi-peçat në Algarve në Portugal — dy shembujt më të njohur të këtyre plazheve të pabesueshme të fshehura në peça.

12 plazhe spektakolare, për ekzistencën e të cilave nuk kishit dyshuar. Pjesa 2

12 plazhe spektakolare, për ekzistencën e të cilave nuk kishit dyshuar. Pjesa 2

Zgjidhni gjuhën tuaj

Zgjidhni monedhën tuaj

Aty ku çmimet e aplikueshme do të konvertohen dhe do të shfaqen në monedhën që zgjidhni. Monedha me të cilën paguani mund të ndryshojë në bazë të rezervimit tuaj dhe mund të zbatohet gjithashtu një tarifë shërbimi.