10 plazhe të mahnitshme që duhet ti shikoni me sytë tuaj të çmendur

10 plazhe të mahnitshme që duhet ti shikoni me sytë tuaj të çmendur

Cfarë asociononi ju me fjalën "plazh"? Sigurisht që menduat për rërë, ujë, diell, gërvishtje dhe argëtim në ujë të ndryshme. Ne të gjithë e dimë se plazhi - koha e shkëlqyer, gëzimi, por në këtë kuptim nuk fshehet asgjë e çuditshme ose e pazakontë për ne. 10 vendet e mëposhtme do t'ju bëjnë të shihni plazhet në një mënyrë të ndryshme, sepse këto janë vepra të vërteta të artit, të krijuara nga natyra. Secila prej tyre ka një veçori të mahnitshme, detaje dalluese dhe unike, por diçka i bashkon ato të gjitha: bukuria absolute joreale.

Plazhi Honopu - Kauai, Hawaii

10 plazhe të mahnitshme që duhet ti shikoni me sytë tuaj të çmendur

Para këtij plazhi, i ndarë nga një arke shkëmbore natyrale, është shumë e vështirë të arrihet, prandaj është një nga plazhet më të izoluara dhe të pakrahasueshme në botë.

Plazhi Anse Source d'Argent - La Digue, Ishujt e Sejshelleve

10 plazhe të mahnitshme që duhet ti shikoni me sytë tuaj të çmendur

Ky plazh me të drejtë konsiderohet një nga më të piktoreskët në tokë: rërë e bardhë e përsosur, gurë të mëdhenj, palmat jeshile, uji i kaltër qiellor. Kur shikoni këtë gjithë këtë hijeshi, ndonjëherë duket sikur është një imazh i bërë në Photoshop.

Rruga e Gigantëve - Irlanda

10 plazhe të mahnitshme që duhet ti shikoni me sytë tuaj të çmendur

Proceset gjeologjike komplekse ishin shkaku i formimit këtu të 40,000 kolonave bazaltike, nga të cilat përbëhet ky plazh unik, i ngjashëm me një vend nga përrallat angleze të lashta.

Plazhi Benagil Sea Cave - Algarve, Portugalia

10 plazhe të mahnitshme që duhet ti shikoni me sytë tuaj të çmendur

Plazhi i jashtëzakonshëm romantik, i fshehur në një shpellë të madhe.

Plazhi i Yjeve (Hoshizuna-no-hama) - Iriomote, Japonia

10 plazhe të mahnitshme që duhet ti shikoni me sytë tuaj të çmendur

Rëra e këtij plazhi përbëhet nga skelete të foraminifera - organizma detare mikroskopike, të cilat për shumë vite janë hedhur në breg. Forma e tyre çuditërisht të ndërlikuara mund të shihen për orë të tëra.

Plazhi i Katedralave - Ribadeo, Spanja

10 plazhe të mahnitshme që duhet ti shikoni me sytë tuaj të çmendur

Kjo emër plazhi e ka për shkak të numrit të madh të grotove, shpellave dhe shkëmbinjve që ndodhen këtu. Arsyja është se të gjitha këto formacione natyrore shumëkëndimëshe në formë i kujtojnë katedralet katolike.

Plazhi i Whitehaven (Parajsë e Bardhë) - Ishulli i Shenjtë e Dytë, Australia

10 plazhe të mahnitshme që duhet ti shikoni me sytë tuaj të çmendur

Ky plazh i mrekullueshëm dhe i famshëm në të gjithë botën përfshihet në Parkun kombëtar dhe është nën mbrojtjen e shtetit. Në plazh nuk ka asnjë infrastrukturë, por ka mjaft rërë të bardhë shumëkëndëshe, ujë ngjyrë lazure dhe natyrë e pamundur të bukur. Turistët dërgohen këtu për një ditë.

Plazhi Reynisfjara - Vik, Islandë

10 plazhe të mahnitshme që duhet ti shikoni me sytë tuaj të çmendur

Ky vend nuk ka asgjë të përbashkët me imazhet e zakonshme të plazheve të nxehta për ne: rërë e zeze unike, kolona bazaltike madhështore, deti i qetë të gjelbër-sëri, deti i ftohtë. Bukuria, thjeshtë të themi, është nga kategoria gotike, por kjo nuk e bën plazhin më pak impresionues.

Plazhi i Fshehur - Ishulli i Marietas, Meksika

10 plazhe të mahnitshme që duhet ti shikoni me sytë tuaj të çmendur

Ky plazh - i pazakonshëm në llojin e vet, pasi është vendosur direkt brenda shkëmbinjve të një nga ishujt e arkipelagit meksikan. Ishulli është park kombëtar, dhe për të arritur në plazhin, që më shumë ngjason me një pishinë, mund të kalojnë vetëm duke kaluar përmes një tuneli të vogël.

Plazhi Bioluminescent - Vaadhoo, Ishujt e Maldivit

10 plazhe të mahnitshme që duhet ti shikoni me sytë tuaj të çmendur

Kur dielli fshehet pas horizontit, ky plazh i bukur edhe pa këtë, transformohet në... qiellin e yjeve! Dhe gjithçka falë pranisë së një numri të madh të organizmave unisellorë specifike në ujërat bregdetare. Nga kjo bukuri thjeshtë zbehet zemra.

Ndani këtë postim me miqtë tuaj!

Zgjidhni gjuhën tuaj

Zgjidhni monedhën tuaj

Aty ku çmimet e aplikueshme do të konvertohen dhe do të shfaqen në monedhën që zgjidhni. Monedha me të cilën paguani mund të ndryshojë në bazë të rezervimit tuaj dhe mund të zbatohet gjithashtu një tarifë shërbimi.